Κυριακή, 14 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΤΙΚΗ  ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ  ΔΑΦΝΗΣ -ΥΜΗΤΤΟΥ
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝΓια τα παιδιά


ΙΟΥΝΙΟΣ

Τρίτη 16/6. 11π.μ.-2. Για όλες τις ηλικίες.
Το πάρτι αρχίζει.  Παραλάβαμε καινούρια βιβλία!!! Ελάτε να τα χαρούμε!!! Ανοίγουμε τα κιβώτια με τα καινούρια βιβλία και  ετοιμάζουμε όλοι μαζί τη βιβλιοθήκη για τις καλοκαιρινές δραστηριότητες!!
Πέμπτη 18/6,  ώρα 6-7:30 για παιδιά 4-12 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι το ατελιέ του Κλίμπτ. Θα δούμε πολλά δέντρα της ζωής, αλλά το δέντρο του Κλιμπτ θα γίνει και δικό μας .Βιβή Λόθρα εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Αναστασία Τζουρντού εκπαιδευτικός μουσικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Παρασκευή 19/6
Δευτέρα 22/6,  ώρα 11-1 για  παιδιά 8-12 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι ο χωματόδρομος που διάβαινε  ο αρχαίος Έλληνας ταξιδιώτης. Πού πήγαινε; Για ποιους λόγους ταξίδευε; Είχε τάλαντα για διακοπές; Θα τα μάθουμε όλα εδώ, θα φτιάξουμε και έναν δρόμο σαν αυτόν που περπάτησαν οι προ προ προ προ προ  και πολλά προ παππούδες μας!  
Γιώργος Νιάρχος, ιστορικός ερευνητής ,Εργαστήρι Δώρας Σκουτέρη.
Πέμπτη 25/6,  ώρα 11-1 για παιδιά 6-12 ετών.  Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι  ένα πανδοχείο  που θα φιλοξενήσει αυτό το πρωϊνό, τους κυβιστές,  τους ζωγράφους που αγάπησαν  τα γεωμετρικά σχήματα. Πάμε να ζωγραφήσουμε κι εμείς κάπως έτσι.;Τι λέτε; Βιβή Λόθρα εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, Αναστασία Τζουρντού εκπαιδευτικός μουσικής  πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Παρασκευή 26/6,  ώρα 11-1 για παιδιά 8-13 ετών.  Εδώ δεν είναι  βιβλιοθήκη είναι μια μηχανή του χρόνου Προσδεθείτε και φύγαμε για την αγαπημένη μας  αρχαία Ελλάδα. Που ζούσαν οι πρόγονοί μας; Τι έτρωγαν; Τι φορούσαν; Πως διασκέδαζαν; Άντε να φτιάξουμε με τα χεράκια μας και κανένα αρχαίο ελληνικό ένδυμα…να μας δεί κι ο Θεός του Ολύμπου…  Γιώργος Νιάρχος  ιστορικός-ερευνητής και το εικαστικό εργαστήρι της Δώρας Σκουτέρη..
Δευτέρα 29/6 , ώρα 6-7:30 για παιδιά 4-6 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι ο ελαιώνας μας. Το μεγάλο ταξίδι της ελιάς από την ώρα που γεννιέται μέχρι… να φτάσει στη σαλάτα μας. Βασιλική Κρίσπη παραγωγός αγροτικών προϊόντων-διεθνολόγος.
Τρίτη 30/6,  ώρα 11-1 για παιδιά 8-12 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι η σπηλιά του θησαυρού που μας καλεί να ανακαλύψουμε τους σπάνιους και πολύτιμους κόσμους της και να φτιάξουμε το δικό μας ανεκτίμητο σεντούκι.
Γεωργία Φραγκάκη εκπαιδευτικός - ψυχοθεραπεύτρια.

ΙΟΥΛΙΟΣ


Τετάρτη 1/7 , ώρα 11-1 για παιδιά 6-12 ετών.  Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη, είναι ο βράχος που έλεγε τις ιστορίες τους. Και όμως τα γκράφιτι είναι πολύ παλιά υπόθεση!!   Σας καλούμε να ζήσουμε μια προϊστορική εμπειρία!! Αναστασία Τζουρντού εκπαιδευτικός μουσικής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Βιβή Λόθρα εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Πέμπτη 2/7,  ώρα 6-7:30μ.μ. για παιδιά 6-12 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη….είναι ο σταθμός της NASA.Αν σας αρέσουν οι πλανήτες, τα αστέρια και οι αστροναύτες, ελάτε να παίξουμε και να κατασκευάσουμε …  Για παιδιά 6-12 ετών. Με την εκπαιδευτικό Ανδριάννα Αντωνοπούλου.
Παρασκευή 3/7,  ώρα 11-2. για παιδιά 7-17 ετών!!  Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι η μηχανή του χρόνου που θα μας μεταφέρει  στα βουνά της αρχαίας Ελλάδας τη στιγμή που ο  Ερμής κλέβει  τα βόδια του Απόλλωνα… Θα γίνουμε θεοί και ζώα και θα ερμηνεύσουμε το μύθο…Αναστασία Τζουρντού  εκπαιδευτικός μουσικής ,Ελένη Δεμερτζή  ηθοποιός –δασκάλα θεάτρου.
Δευτέρα 6/7, ώρα 11-1 για παιδιά 6-12 ετών.   Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη, είναι μια επικίνδυνη θάλασσα!!! Κράτει!  Πειρατές! Ελάτε να γνωρίσουμε τη ζωή των πειρατών που κυρίευσαν τις θάλασσες και ίσως μας πάρουν στο πλήρωμα τους…Παναγιώτα Δεληγιάννη εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τρίτη 7/7,  ώρα 11-1 Για παιδιά 6-13 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι ένα εργαστήριο  φυσικής. Άραγε τι είναι το φως; Σωματίδια; Κύματα; Μήπως κάτι άλλο;
Ελάτε για αποκαλυπτικά πειράματα. Ο΄΄ντετέκτιβ΄΄ G.Physics θα ρίξει φως στο μυστήριο !!! Γιάννης Γεωργίου καθηγητής Φυσικής.
Τετάρτη 8/7 , ώρα 6-7:30. Για παιδιά 4-6 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη….είναι ζαχαροπλαστείο. Ελάτε να φτιάξουμε σοκολατάκια και…   Ανδριάννα Αντωνοπούλου φιλόλογος εκπαιδευτικός
Πέμπτη 9/7, ώρα 6-7:30 Για παιδιά 4-6 ετών.  Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι το ατελιέ του  Μιρό  Πως ζωγράφιζε ο Μιρό; Μπορούμε άραγε να παίξουμε τους πίνακές του με μουσική;; Νότες και χρώματα θα δώσουν ζωή στο δικό μας έργο.  Παναγιώτα Δεληγιάννη εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Τρίτη  14/7,  ώρα 11-1 για παιδιά 6-12 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το εργαστήριο Φυσικής νούμερο 2 .Κοιτάζοντας  από μακριά… πολύ μακριά… το  Σύμπαν.  Πειράματα και παρατηρήσεις με όχημα το φως .Γιάννης Γεωργίου καθηγητής Φυσικής.
Τετάρτη 15/7  ώρα 6-7:30 για παιδιά 4-6 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…. είναι ένας αρωματικός κήπος. Έχουμε το χώμα, τα λουλούδια και τις γλάστρες. Τι φαντάζεστε ότι θα κάνουμε; Ανδριάννα Αντωνοπούλου φιλόλογος εκπαιδευτικός.
Πέμπτη 16/7,ώρα 11-1 για παιδιά 6-12 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι το κινηματογραφικό πλατό Α. Ένα σενάριο, ηθοποιοί, και  μια κάμερα, είναι όσα χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το δικό μας ταινιάκι. Ελένη Δεμερτζή ηθοποιός - δασκάλα θεάτρου.
Παρασκευή 17/7  ώρα 11π.μ.  Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι το  κινηματογραφικό πλατό Β. Ένα σενάριο, ηθοποιοί και μια κάμερα είναι ότι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε το δικό μας ταινιάκι. Άς γίνουμε για λίγο αστέρια του σινεμά!!!
Ελένη Δεμερτζή  ηθοποιός –δασκάλα θεάτρου.
Τρίτη 21/7, ώρα 11-1 για παιδιά 6-12 ετών. Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη είναι ο μαγικός κόσμος της φωτογραφίας Πως φτιάχτηκε η πρώτη φωτογραφική μηχανή; πραγματικά θα εκπλαγείτε. Θα δείτε παλιές μηχανές, και παλιές φωτογραφίες. και θα  φυλακίσετε με τη σειρά σας τη στιγμή, που ποτέ δεν πιάνεται. Αλεξάνδρα Χριστοδούλου Φωτογράφος Γραφίστρια.
Τετάρτη 22/7,  ώρα 11-1 για παιδιά 6-12 ετών.  Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη, είναι ο χρυσός ελαιώνας μας. Η Βασιλική καβαλάει το τρακτέρ της και κυνηγάει τις ελιές της Υποδυόμενοι τους αγρότες, θα την ακολουθήσουμε σε όλα τα στάδια ανάπτυξης της ελιάς, από την εμφύτευση μέχρι το πιάτο μας και θα γευτούμε τα νόστιμα μυστικά της. Βασιλική Κρίσπη παραγωγός αγροτικών προϊόντων.-διεθνολόγος.
Πέμπτη 23/7 Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη……..τι λέμε βρε παιδιά; Eδώ και βέβαια  είναι βιβλιοθήκη, είναι η βιβλιοθήκη μας, όπου μαζευόμαστε παρέα, για να διαβάσουμε, καθιστοί, η ξαπλωμένοι, όλοι μαζί η ο καθένας μόνος του, μαθαίνουμε πώς γίνεται ο δανεισμός των βιβλίων, γινόμαστε βιβλιοθηκάριοι και δανείζουμε ο ένας στον άλλον. Όλοι μαζί τακτοποιούμε και στολίζουμε  τη βιβλιοθήκη .Παιδιά, αυτή τη μέρα  μπορείτε να 'ρθείτε από τις 11 και να μείνετε ως τις 3,να πάνε καμιά βόλτα κι οι γονείς η οι παππούδες σας…Αν  χρειάζεστε  οτιδήποτε άλλο, κάτι που ξεχάσαμε, κάποια ιδέα που δεν κατέβασε το κεφάλι μας, εδώ  είμαστε, για να σας ακούσουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου